Facebook 報告:與 52 間公司分享用戶的資料

WASHINGTON, USA – APRIL 11: Facebook co-founder, Chairman and CEO Mark Zuckerberg testifies before the House Energy and Commerce Committee in the Rayburn House Office Building on Capitol Hill April 11, 2018 in Washington, DC. This is the second day of testimony before Congress by Zuckerberg, 33, after it was reported that 87 million Facebook users had their personal information harvested by Cambridge Analytica, a British political consulting firm linked to the Trump campaign. (Photo by Yasin Ozturk/Anadolu Agency/Getty Images)

Facebook 與其他公司共享數據已經不是什麼商業秘密,不過用戶一直不知自己的數據除了 Facebook 之外,還有什麼公司擁有。現在 Facebook 已經清晰回應,Facebook 回覆眾議院能源和商業委員會並提交747 頁的數據交易報告,詳細說明了 Facebook 正與什麼公司的社交網絡數據進行共享。直到現時 Facebook 已經與 52 家公司分享了用戶信息,其中包括阿里巴巴,華為,聯想和 Oppo 等中國公司。

Facebook 表示,在 52 間公司中目前已經結束了與其中 38 家公司的合作,還有 7 間公司將於 2018 年 7 月停止合作,一間於 10 月停止合作。也就是說明,曾經有 53 間公司(包括 Facebook)擁有你的個人資料,而目前有 15 間公司擁有你最新的個人資料數據。

雖然共享數據無法判斷公司會否用作壞事,但有用戶則擔心 Facebook 若持續與其他公司共享數據,可能已經存在違法行為。

資料來源

本站 MeWe Page - Apple User Club 正式成立!網站、FB 不會說的內容都會在 MeWe 說!

限免已完結?不想錯過重大限免應用,可下載《限時情報王》 App 或以 Telegram 追蹤 NewMobilelife 頻道
Total
6
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *