先達佬出攻略教人炒 iPhone 5

iPhone 5 推出不久,網上已經出現大量炒賣攻略,有自稱「先達佬」的人在 Facebook 開專頁,教人如何炒 iPhone 5 及分析這次 iPhone 5 如何炒。



轉載內容如下

先交代少少背景,第一,自從上次iPhone4S全民蟹貨之後,大家警戒心高左好多,因為有好多盲目炒家陳太、豬肉榮已經唔敢再炒。第二,今次成本價增高左500蚊,但係唔好提小呢500蚊,已經令到好多小炒家因成本高左而卻步。總結兩點,換言之,今次貨源無咁緊張,而且今次香港又係第一輪,對各忠實炒家來說實屬好事。

但係我以上所講既野,各位智商145,身高190,住係九龍塘既巴打,我IP都唔使check,我知道大家一L定諗到。咁作為一個正義先達佬,只可以老老實實同大家交代d實實在在d既買機心得。

1. 一人可以pre order兩部機就梗架喇
2. 記住開賣係計美國時間,上次係10am,成日變,每個鐘頭0分,check一次實無死
3. 唔好咁懶,記得開定幾個account,每張單用唔同account入
4. 點樣可以買多幾部機? 你可以試下,但係同一地址,我可以同你講就算你用幾多張card都好,好多時都只係有一張單會成效。所以,讀大學既,就搵下hall mate幫手;多姨媽姑姐既就試下寄去唔同地址。呢個係簡單方法啦
5. Smartone黎緊會有儲值卡出機plan,留意下,出左既時候詳細講,好多故仔講
6. 豐澤會有跟骨plan,一樣會詳細講
7. 排隊傷身,訂機有益

消息來源

本站 MeWe Page - Apple User Club 正式成立!網站、FB 不會說的內容都會在 MeWe 說!

限免已完結?不想錯過重大限免應用,可下載《限時情報王》 App 或以 Telegram 追蹤 NewMobilelife 頻道